U dvorištu Gimnazije „Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko-trgovinske škole Kikindska inicijativa mladih u saradnji sa Kancelarijom za mlade organizovala je „Igre bez granica“. Spretnost i brzinu u osam neobičnih disciplina, pokazali su učenici petih razreda koji su se nadmetali trčući u džakovima, ili sa jajetom u kašiki.
-Suština ovog skupa jeste da se u saradnji sa volonterima , naši mladi sugrađani motivišu da se bave sportom, druže i upoznaju. U razgovoru sa tinejdžerima shvatili smo da nemaju dovoljno zanimljivih sadržaja kojima bi mogli da ispune slobodno vreme. Ponudili smo im sport kao jedno od najboljih rešenja za tako nešto- rekla je Dragana Dukić.
Koordinatorka Kancelarije za mlade Biljana Stojanović navela je da su srednjoškolcima koji su osmislili “Igre bez granice“ pružili samo logističku podršku, dok je lokalna samouprava za takmičenje u nestandardnim sportskim discipinama i igricama, pružila finansijsku potporu sa oko 7.000 dinara. Neobične igre osmislila je svršena gimnazijalka Dajana Stankić koja je upisala Filološki fakultet u Beogradu i odlučila da studira japaski jezik i književnost.
-Jedna od neobičnijih disciplina bila je „mumija“. Pobedu je odnela ekipa koja je za najkraće vreme svog člana obmotala toalet papirom. Brzinu je iziskivala i disciplina „presipanje iz šupljeg u prazno“ tokom koje je iz pune kofe trebalo što više vode prebaciti u praznu kofu pomoću čaša. Nadam se da su svi takmičari lepo zabavili- rekla je ona.
Manifestacija je projekat Balkanskog fonda za lokalne inicijative koji podržava Ministarstvo sporta, a u okviru programa “ Aktivni građani”.