Panonska inicijativa dobila akreditaciju od Evropske komisije za Erasmus+ EVS

posted in: Vesti | 0

keep-calm-and-enjoy-erasmus-plus-2

Panonska inicijativa je od danas, jedina u Okrugu, a jedna od 12 organizacija u Vojvodini, koje su reakreditovane od strane Evropske komisije za slanje volontera iz Srbije, ali i za prijem volontera iz Evrope koji žele da kratkoročno ili dugoročno volontiraju u Kikindi.

Erazmus + je program Evropske unije u oblasti obrazovanja, usavršavanja, omladine i sporta za period 2014 – 2020. Promoviše mobilnost i  razmenu mladih.

Evropski volonterski servis (EVS) omogućava mladim ljudima uzrasta od 17 do 30 godina da iskažu svoje kvalitete i usavrše se kroz  volonterski angažman u trajanju do 12 meseci u drugoj zemlji unutar ili izvan Evropske unije. Volonteri imaju mogućnost da doprinesu svakodnevnom radu organizacija u kojima su angažovani, steknu nove veštine i upoznaju druge kulture i zemlje.

Panonska inicijativa je ispunila sve standarde i uslove koje Evropska komisija zahteva od organizacija koje žele da dobiju ovu akreditaciju. Ocenjeno je da „Organizacija ima kapacitete za upravljanje procesom, iskustvo zaposlenih i planirane mere podrške koje su potrebne za slanje i prijem volontera“, što nas čini istovremeno  ponosnim, ali i spremnim da ovaj program koji će omogućiti mladima Kikinde da volontiraju, putuju, druže se, usavrše se i nauče novi jezik, sprovedemo kvalitetno i u skladu sa svim principima i standardima omladinskog rada.