Uspešno podeljena umetnost- Papergirl

posted in: Vesti | 6

10491282_10152327967109843_3560175674387654493_n

Realizovane su poslednje aktivnosti projekta “ Papergirl” koji je jedan od tri segmenta projekta “ Kikindsko omladinsko leto 2014”, koji sprovodi Kikindska inicijativa mladih. Na Starom jezeru održana je izložba radova „ Papergirl“, dok su narednog dana ti radovi podeljeni od strane biciklista sugrađanima na trgu. Na izložbi su se mogli videti različiti tipovi kreacija Kikinđana i Kikinđanki, koji su tokom prethodne dve nedelje dostavili radove, između ostalog crteže, grafike, kolaže, pesme, priče… Takođe, posetioci izložbe mogli su i da prisednu i uživaju u improvizovanoj galeriji koja je za tu priliku napravljena na Starom jezeru.
Po rečima koordinatorke projekta „ Papergirl“, Jelene Ciganović, očigledna je zainteresovanost naših sugrađana da dostave svoje radove i tako poklone umetnost neznancima, jer je odаziv ove godine bio znatno veći nego prošle, a kvalitet radova je izuzetan, što samo govori o potrebi za kreativnim izražavanjem koja očigledno postoji u našem gradu. Jedan od ciljeva izložbe bio je i da umetnost izmesti sa uobičajenih lokacija koje su za nju tipične, poput galerija i muzeja, a pokazalo se da je Staro jezero odlična alternativa. Sam čin distribucije umetničkog materijala građanima zapravo je povezao umetnost i publiku, ne ostavljajući je izolovanu, van dodira sa onima kojima je namenjena, naglašava Ciganović.
Dragana Dukić, izvršna direktorka KIM-a, rekla je da ova organizacija prepoznala potrebu za povećanjem broja kulturno-umetničkih događaja, te je u saradnji sa Kulturnim centrom i Opštinom Kikinda, rešila da realizuje „ Kikindsko omladinsko leto 2014“, koje pored izložbe Papergirl, podrazumeva i ritmer radionicu za mlađe i starije uzraste, kao i mesec didžejeva i bendova, u čijim nastupima će Kikinđani moći da uživaju u dvorištu Kulturnog centra tokom jula.

 

6 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.