Uspešno podeljena umetnost- Papergirl

posted in: Vesti | 34

10491282_10152327967109843_3560175674387654493_n

Realizovane su poslednje aktivnosti projekta “ Papergirl” koji je jedan od tri segmenta projekta “ Kikindsko omladinsko leto 2014”, koji sprovodi Kikindska inicijativa mladih. Na Starom jezeru održana je izložba radova „ Papergirl“, dok su narednog dana ti radovi podeljeni od strane biciklista sugrađanima na trgu. Na izložbi su se mogli videti različiti tipovi kreacija Kikinđana i Kikinđanki, koji su tokom prethodne dve nedelje dostavili radove, između ostalog crteže, grafike, kolaže, pesme, priče… Takođe, posetioci izložbe mogli su i da prisednu i uživaju u improvizovanoj galeriji koja je za tu priliku napravljena na Starom jezeru.
Po rečima koordinatorke projekta „ Papergirl“, Jelene Ciganović, očigledna je zainteresovanost naših sugrađana da dostave svoje radove i tako poklone umetnost neznancima, jer je odаziv ove godine bio znatno veći nego prošle, a kvalitet radova je izuzetan, što samo govori o potrebi za kreativnim izražavanjem koja očigledno postoji u našem gradu. Jedan od ciljeva izložbe bio je i da umetnost izmesti sa uobičajenih lokacija koje su za nju tipične, poput galerija i muzeja, a pokazalo se da je Staro jezero odlična alternativa. Sam čin distribucije umetničkog materijala građanima zapravo je povezao umetnost i publiku, ne ostavljajući je izolovanu, van dodira sa onima kojima je namenjena, naglašava Ciganović.
Dragana Dukić, izvršna direktorka KIM-a, rekla je da ova organizacija prepoznala potrebu za povećanjem broja kulturno-umetničkih događaja, te je u saradnji sa Kulturnim centrom i Opštinom Kikinda, rešila da realizuje „ Kikindsko omladinsko leto 2014“, koje pored izložbe Papergirl, podrazumeva i ritmer radionicu za mlađe i starije uzraste, kao i mesec didžejeva i bendova, u čijim nastupima će Kikinđani moći da uživaju u dvorištu Kulturnog centra tokom jula.

 

34 Responses

  1. migraine meditation music

    Thanks for your thoughts. One thing I’ve got noticed is the fact banks in addition to financial institutions understand the spending behaviors of consumers and as well understand that the majority of people max out and about their real credit cards around the breaks. They smartly take advantage of that fact and commence flooding ones inbox in addition to snail-mail box having hundreds of no-interest APR credit cards offers shortly after the holiday season concludes. Knowing that for anyone who is like 98% of American community, you’ll soar at the possible opportunity to consolidate consumer credit card debt and shift balances towards 0 interest rate credit cards. kkkjiln https://headachemedi.com – migraine meditation music

Leave a Reply

Your email address will not be published.